Reviews mindfulness training

Melissa ” Ik ben niet mijn gedachte”

Wat was de reden om deze training te volgen?
Rust creëren. Gedachtes kunnen loslaten en accepteren wat is, hier en nu.

Wat heb je geleerd van deze training?
Bewuster om te gaan met gedachtes. Keuzes die ik maak, probeer ik nu bewust te maken en ook te accepteren… Dit is wat ik nu veel meer doe. Leven in het hier en nu.

Waardevolle inzichten?
Ik ben niet mijn gedachte. Mijn gedachte is slechts een kleine mentale energiestroom. Er zijn meerdere keuzes en elke keus is oké.

Waarom heb je de training bij mij gevolgd?
Ik zie jou als een goed voorbeeld als het gaat om mindful leven. Jij straalt rust en energie uit. Ook voelt het heel vertrouwt om met jou te praten over mijn gedachtes en gevoelens. Natalie heeft geen oordeel. Ze geeft je heel veel tips en leert je heel veel, maar uiteindelijk laat zij mij zelf inzien wat goed is en wat niet, zo kan ik echt zelf ervaren wat ik voel.

Als je deze training zou aanraden bij anderen, wat zou je tegen ze zeggen?
Lieve jij, kies bewust. Kies voor jezelf. Deze training heeft mij in zoveel oppervlakken geholpen. Zelfs als jij denkt dat je deze training niet nodig hebt: geloof me, het is fijn, het is goed.


Rosalie ” Ik kan meer genieten van het hier en nu”

Wat was de reden om deze training te volgen?
Ik had therapie bij een psycholoog afgesloten, maar merkte dat ik nog niet klaar was met mijn proces. Ik wilde heel graag meer handgrepen om mijn leven zo gelukkig mogelijk te krijgen. Ik wilde meer rust vinden als ik alleen was en ik wilde stoppen met piekeren.

Wat heb je geleerd van deze training?
Stoppen met piekeren. Ik heb geleerd om te gaan met automatische gedachten en op welke verschillende manieren je kan mediteren. Door elke dag bezig te zijn met meditatie, het toelaten en erkennen van gedachten en gevoelens, heb ik veel minder onnodige of negatieve gedachten. Ik kan meer genieten van het hier en nu en in het moment leven i.p.v. in mijn eigen wereld/hoofd. Ik heb geleerd om minder te oordelen en meer te accepteren. En dat tijd voor jezelf nemen, je zo ontzettend veel kan opleveren.

Waardevolle inzichten?
Ik mag mezelf tijd gunnen en ik heb ervaren wat het mij oplevert als ik dat doe (meer rust, geluk, waardering voor kleine dingen). Maar ook, dat als je even stil staat bij wat je voelt, het erkent en toelaat, je het ook makkelijker weer loslaat.

Waarom heb je de training bij mij gevolgd?
Mijn vriend raadde je aan. Na onze eerste ontmoeting (waar ik je super rustgevend en direct al vertrouwt voelde aanvoelen) zag ik dat ook wel zitten om dit bij jou te volgen.
Je bent altijd heel kalm en hebt een fijne stem. Je neemt vaak de tijd om even te landen en te connecten. Ieder zijn emoties en gevoelens mochten er zijn en daar stond je bij stil. Maar tegelijkertijd greep je wel eens in als iemand te langdradig werd in zijn/haar verhaal. Ook vond ik het fijn dat je elke week even een appje stuurde, gewoon als kleine reminder om mindful te zijn. Je zorgt voor een fijne sfeer en vertrouwde omgeving. Ik voelde mij heel erg om mijn gemak en durfde ook alles te zeggen/vragen/aangeven.

Als je deze training zou aanraden bij anderen, wat zou je tegen ze zeggen?
Zeker doen! Na deze training heb je zoveel meer waardering voor jezelf en het leven. Je leert omgaan met jezelf en je automatische (vaak negatieve) gedachte en handelingen. Het is echt stress verminderend en die acht weken vliegen om (en zijn eigenlijk bijna te kort, zo fijn is het).

Jeroen ‘ Ik vertrouw op mijn gevoel en de berichten van mijn lichaam’

Wat heb je geleerd van deze training?
Het schema automatische reactie & bewuste respons op stress.
Stress niet te veroordelen, maar te accepteren. Dit schema geeft mij waardevolle inzichten. Ik kan nu een bewuste keuze maken, ik neem verantwoordelijkheid voor mezelf hierin en handel erna. Ik vertrouw op mijn gevoel en de berichten van mijn lichaam, wetende dat deze mij dienen.

Waardevolle inzichten?
Het is zo veel simpeler dan je zou denken!
Er zijn 2 keuzes – naar links in het model, of naar rechts in het model – telkens weer.

Waar heeft deze training je het meest mee geholpen tot nu toe?
Patronen in mn leven te transformeren. Het lijden te verkleinen en geluk te vergroten.

Waarom heb je de training bij mij gevolgd?
Vanwege de ontspannen en liefdevolle manier dat jij in het leven staat, dat is veilig en dat draagt bij aan dat ik me nu meer kon overgeven. Geen moeten, gewoon zijn.

ls je deze training zou aanraden bij anderen, wat zou je tegen ze zeggen?
Cadeau voor jezelf om bewust te worden van wat mindfulness is, kennis op te doen, te oefenen en of te integreren en verdiepen. Net wat nu bij je past zal er zijn.